Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram

Oğuz Teknik, kamu ve özel sektörde başarıyla gerçekleştirdiği mekanik tesisat projelerinin haklı gururunu yaşamaktadır.

  • Emek Mahallesi Atatürk Caddesi No:12/A Sancaktepe / İstanbul
  • [email protected]
  • 0 554 166 62 72
  • 0 216 622 71 49
Yangın Tesisatı

Yangın Tesisatı

Yangın tesisatı itfaiye gelinceye kadar yangına müdahale etmek, küçük yangınları söndürmek ve itfaiye geldiğinde de ona yardımcı olacak imkânları sağlama görevi yapar.

 

  • Bina İçi Sabit Yangın Tesisatları

 

  • Bina Dışı Hidratları

 

  • Sprinkler Tesisatı

 

  • Yangın Dolap Ve Tesisatı                     

 

  • Restoran, Lokanta ve Yemekhane Yangın Söndürme Sistemleri

 

 

 

Yangın tesisatı itfaiye gelinceye kadar yangına müdahale etmek, küçük yangınları söndürmek ve itfaiye geldiğinde de ona yardımcı olacak imkânları sağlama görevi yapar. Yangından doğabilecek can kaybının yanı sıra zararları önlemenin veya azaltmanın en başta gelen yolu, yangına neden olacak faktörleri ortadan kaldırmak ve yangına hemen müdahale edebilecek tedbirleri almaktır. Yine yapılan incelemelere göre yangın güvenlik önemlerinin alınması, yangını söndürme işleminden ve yangının verdiği zararlardan daha ekonomiktir. Bir binayı yanmaz olarak inşa etmek mümkün değildir. O halde yapılacak en akıllıca iş onu güvenli hale getirmektir. Yapmış olduğumuz yangın tesisatında dikkat ettiğimiz hususlar şöyledir; Yangın tesisatı su tesisatından ayrı olarak galvanizli ya da siyah çelik borular kullanılarak yapılır. Boruların olabildiğince düz ve kısa olmasına özen gösterilir.

 

Yangın dolaplarının montajı için en kolay ulaşabilecek yerleri seçiniz. Yangın kolonunun altında yangın tesisatını ayıran ve daima açık durumda kalması için mühürlenmiş bir vana ve bir tersinmez vana bulunmalıdır. Vana, açık olduğu kolayca görülsün diye yükselen milli türden seçilir ve ancak kumanda ettiği tesisat bölümü işe yaramaz hale geldiğinde ya da bakım ve onarım durumlarında kapatılabilir. Tesisatın en üstünde de borulardaki havanın boşaltılmasını sağlayan bir otomatik havalık bulunmalıdır. Havalık gerektiğinde boruların boşaltılmasını da kolaylaştırır. Borular paslanmaya karşı korunmalıdır. Önce astar sonra koruyucu boyaların yapılması gerekir. Boru güzergâhı dış darbelere açık aşındırıcı etkilerin bulunduğu veya elektriksel tehlikelerin bulunduğu alanlardan geçmemelidir. Boru bağlantı biçimi bağlantı parçaları kullanılarak (fittings) dişli bağlantı, flanşlı bağlantı, kaynaklı bağlantı ya da kelepçeli yivli bağlantı çeşitleri kullanılarak yapılır. Boru türü ve bağlantı biçimi ne olursa olsun standartların gerektirdiği işletme basıncına dayanıklı olmalıdır. Borular hiçbir zaman kendi ağırlıklarını taşımamalıdır. Borular duvar, tavan, yapı taşıyıcı elemanlarına veya özel olarak yapılmış konsollara, boru askılarına, sehpalara veya kelepçeleri ile sabitlenir. Boruların içerisinde keten, inşaat artığı ve metal artıklarının kalmamasına dikkat edilir. Bu artıklar tesisatta tıkanıklıklara neden olabilir.

 

Düşük Tehlikeli Yerler: Binalar, hastaneler, okullar Orta Tehlikeli Yerler: Üretim birimleri, tekstiller, fırınlar Yüksek Tehlikeli Yerler: Boyahaneler, plastik üretimi yapan binalar, yanıcı ve patlayıcı sıvı veya gaz üretimi yapan yerler vb. Yangın tesisatı Çeşitleri Sprinkler sulu kuru sistemleri tesisatı Yangın dolabı pompa hidrant tesisatı Polietilen tesisatı Polietilen hidrant tesisatı Polietilen alt yapı tesisatı Yangın Tesisatı Uygulama Yöntemleri Binalarda mekanik yangın tesisatı denildiği zaman söndürme sistemleri, duman tahliye sistemleri ve basınçlandırma sistemleri akla gelir. Söndürme sistemleri sulu söndürme, gazlı söndürme, köpüklü söndürme ve kimyasal kuru tozlu söndürme sistemi olarak ayırabiliriz. En çok tercih edilen sulu söndürme sistemleri en çok uygulanan ve kullanım alanı en geniş olan söndürme sistemidir.

 

Fuar Havalandırma olarak sulu yangın söndürme sistemi uygulamamız; yangın dolapları spirinkler sistemleri hidrant sistemi itfaiye bağlantı sistemi şeklindedir. Proje olarak çizilen bu sistemlerin tasarımında öncelikle bina veya bir bölümün tehlike sınıfı göz önüne alınır.

VRV/VRF Sistemleri
2022 Mart 15, 00:24
Havalandırma Tesisatı
2022 Mart 14, 23:18